Guillem Pujol (23 anys), lateral esquerre de l’Esport Club Granollers. Primer jugador en renovar amb l’Esport Club e indiscutible per José Solivelles. El jove lateral s’ha convertit en un imprescindible en l’onze dels diumenges. Defensant o atacant, ell el que vol és jugar. Per aquest motiu, no mira tan la categoria sinó la confiança que li poden donar per ser protagonista al verd.

Primer jugador en renovar… va ser molt fàcil?

Va ser molt fàcil. El míster em va dir que comptava amb mi igual com l’any passat que la confiança era plena. A partir d’aquí no m’ho vaig pensar tot i que sí que és cert que renovar el primer implica no saber quin equip es realitzarà. Per anar a un Segona B i no jugar prefereixo estar a un Tercera i jugar. Quan surts de la banqueta encara que sigui pocs minuts tothom et mira amb lupa i tu tens molta més pressió. En canvi, si vas sent titular i et demostren confiança el teu joc serà molt millor.

 

Ara que hem arribat a la jornada 11, el balanç de l’equip és positiu?

Jo crec que sí. En la pretemporada vam anar de menys a més, perdent un únic partit corresponent a Copa Catalunya. Hem fet millor inici que la temporada passada i si seguim treballant com fins ara podem millorar els registres finals de la temporada passada.

Derrota a Horta

Ara que ja estem en fred… com va afectar la derrota al Feliu i Codina?

A mi personalment em va afectar bastant. Més que res perquè estava convençut que trauríem un resultat positiu d’Horta. Al final, amb fred et diré que no ens hi hem de capficar. Hem de corregir errors i saber donar un cop a la taula en partits decisius com el d’aquest diumenge.

Què va faltar per guanyar a Horta?

Ens va faltar estar més concentrats. Deixant de banda possibles errades arbitrals, els dos primers gols venen de pèrdues de pilota nostres, una d’en Pau i una meva. I en segon terme ser més valents, vàrem fer un pas enrere quan ens vam avançar al marcador i la qüestió és que no acabem d’entendre perquè… ja que el míster ens deia tot el contrari, que tiréssim endavant.

És una derrota que pot passar factura de cara aquest diumenge?

Com bé diu el míster, entrava dins de les previsions perdre al Feliu i Codina i ja forma part del passat. El que hem de treure sí o sí són els tres punts de demà. Això és innegociable.

Prèvia Esport Club Granollers – U.E Castelldefels

És innegociable perquè venim de perdre a Horta o perquè és el partit previ a sumar tres punts i a rebre al líder?

Sumaríem els tres punts a casa que ens costa, una victòria ens faria oblidar la derrota a Horta i com bé dius la clau es troba en el descans. Sumar 6 punts de cop i després rebre amb aquest coixí al líder… és molt diferent que fer-ho només amb tres punts.

El rival de diumenge encara no ha guanyat a domicili, això sí malgrat fer-ho a feu propi van aconseguir una victòria de mèrit davant del Terrassa FC. Quin Castelldefels ens trobarem diumenge?

Les estadístiques juguen en contra de nosaltres. El fet que encara no hagin guanyat lluny del seu camp implica que tard o d’hora ho hauran de fer però aquest diumenge ho intentarem evitar. M’espero un Castelldefels amb un joc molt directe, sobretot per les bandes, tenen dos extrems molt ràpids que els haurem d’aturar. Per nosaltres és molt important guanyar els 3 punts si no volen despenjar-nos de la part alta de la classificació. Hem de dominar el partit, pressionar la seva sortida de pilota i recuperar-la en zona de perill.

És el moment de blindar definitivament el nostre camp?

Fer-nos forts a casa és una condició indispensable si volem aspirar a quelcom més aquesta temporada. La clau es troba en blindar el nostre feu i sumar tot el possible lluny d’ell. L’any passat ens va costar molt guanyar a casa i aquest any tot i que no perdem també ens està costant. És precisament en aquests moments quan hem de fer una lectura crítica del que va passar l’any passat perquè no és torni a repetir. Als nostres rivals directes, a feu propi els hem de guanyar sense excuses.

Un altre cosa és que vagis al Narcís Sala i perdis, o al Nou Sardenya… doncs són camps que entren dins de les previsions no sumar, però a camp propi i amb un rival directe… no hi ha excuses que valguin. No ens hem de pressionar perquè sinó sortirem pitjor… hem de jugar com sabem fer-ho. Encara no ens hem enfrontat a cap equip que hagi estat superior a nosaltres i això significa que estem fent les coses bé.

No podem obviar una baixa sensible per aquest partit i veurem si pels següents… com és la de Pau Darbra, lesionat al Feliu i Codina i peça fonamental en aquest 4-3-3 que tants bons resultats està donant…

Diego Garzón avançant la seva posició ho fa molt bé i ja es va veure que Sergi Besonies de lateral compleix amb escreix amb tot el que se li demana. Les lesions formen part d’aquest esport i un equip ha de saber sobreviure sense alguns jugadors. Ho hem fet amb Ricky, amb Molins i ara ho farem amb Pau. Es preferible que no es lesioni? Sí perquè ja sabem el perill i la verticalitat que ens dona Pau però podem tirar endavant el partit sense ell.

El secret o la consigna era sumar els màxims punts possibles mentre Oriol Molins i Ricky Alcantara es recuperaven?

No sé si dir-te la consigna perquè hem sobreviscut sense ells, de fet amb Ricky s’ha vist més i encara s’està veient però no podem negar obvietats… són jugadors que marquen diferències sobretot en les seves posicions i l’equip per exemple ha notat que Molins és a sobre el verd, també s’ha notat que hi és Albert Ruiz.