Sergio Fernández és d’aquells jugadors que parlen sobre el verd. El big brother de l’equip doncs ell ho veu tot des de els tres pals. És la seva segona temporada al club i de moment comença igual com va acabar, en un estat de forma espectacular. L’Esport Club Granollers és el segon equip menys golejat de la categoria, el primer és el líder, la Pobla de Mafumet. Mèrit col·lectiu però també individual del porter, ja que les seves aturades segueixen evitant gols i donant punts. Va tenir molt clar que volia seguir aquí a Granollers, no es tanca portes a créixer però té molt clar que no ho farà a qualsevol preu.

Sensacions personals de tornar a ser el porter titular?

Estic molt bé físicament i mentalment, estic jugant a un bon nivell i l’equip acompanya. És cert que som l’equip menys golejat però això també és mèrit de la defensa. Jo puc jugar molt bé però a la primera part encaixar tres gols, segur que la valoració no seria bona. Si alguna cosa està demostrant aquest equip és que defensa bé. Els dos partits que hem perdut els hem perdut només per un gol. Després del mèrit col·lectiu com deia, vinc jo que també faig bones aturades i ajudo a l’equip. Tindràs més èxit si només et provoquen dues ocasions de gol que no si et provoquen trenta.

Aquest “títol” de segon equip menys golejat t’exerceix pressió? Ho dic perquè igual com els davanters són decisius un porter també ho és…

La pressió és molt relativa… Encara que no ho sembli quan un davanter marca poc és perquè des de enrrera no es fan les coses bé… ja sigui en sortida de pilota o en incursions dels laterals… Doncs el fet de ser un dels equips menys golejat és el mateix. És mèrit col·lectiu i per tant la pressió és col·lectiva. Quan jo jugo en l’últim que penso és que em marcaran gol o que haig de fer aturades miraculoses… només penso en fer-ho bé. Després durant la setmana sí que analitzes que has fet bé, que has fet malament, que som un equip que encaixa molt poc… etc.

Prèvia Esport Club Granollers – Cerdanyola

Com t’esperes el partit de diumenge, davant d’un equip que ha fet un bloc de jugadors espectaculars però sembla que encara no han acabat d’arrencar…

Crec que si mires la plantilla del Cerdanyola, ara mateix hauries d’estar molt més amunt, de fet tenen una plantilla per lluitar per play off, per estar lluitant davant d’un Europa, Horta, Vilafranca etc. Haurien d’estar lluitant per la quarta plaça segur, almenys per plantilla. És un equip que juga molt directe i a més té jugadors molt bons per fer-ho… com per exemple Carles Cano. A més coneixem a l’entrenador, sabem que planteja aquest tipus de joc i competir… competiran fins al final. Et poden enganxar en una contra.. en un còrner… és el típic equip que sembla que no hi és i sempre hi és. De cop i volta amb qualsevol jugada et poden marcar gol. Cano per exemple és expert en treure suc d’on aparentment no n’hi ha. Recordem el partit de la temporada passada, que amb una jugada puntual ens van empatar.

Com està el vestuari després del partit de l’U.E Figueres… preparats per tornar a guanyar a casa ?

Amb moltes ganes de tornar a guanyar i a més a casa. Venim de perdre un partit estrany, on no vam estar malament però tampoc vàrem estar bé del tot. No generen molt però tu tampoc generes… va ser un partit estrany. Si volem fer quelcom important és vital sumar de tres en tres en casa. Tant de bò fos com l’any passat però hem de ser realistes… a domicili és molt més difícil sumar tres punts. Si som forts a casa i sumar de tres en tres serem capaços de lluitar amb els de adalt.

És vital per un porter manar en les defenses?

És una condició indispensable per a ser un bon porter. Molt més amb aquestes categories. Un porter de primera divisió al final no s’escolta amb els seus centrals per exemple, però en aquestes categories on sí ho fas és imprescindible. Hi ha molta gent que no ho valora, però jo com a porter he evitat gols per comunicar que al segon pal a l’espatlla del defensa hi ha un jugador rival  o perquè tinguin ull amb les parets…

Al final un porter ho visualitza tot no?

Totalment. Tinc més espai per veure les jugades i puc estar més pendent de tot perquè els deu jugadors els tinc per davant. El porter ha de comunicar constantment i donar seguretat en aquestes comunicacions. Més que intervenir els porters hem de prevenir la intervenció i aquest aspecte està molt poc valorat, per no dir gens. Ho valorarà un entrenador de porters però poca gent més és conscient d’aquest aspecte. Els porters hem de donar informació útil i això ho vaig aprendre en la meva anterior etapa a l’A.E Prat. És un aspecte positiu que em vaig emportar del club potablava.

L’Esport Club Granollers pot igualar o millorar la temporada passada?

Jo crec que a nivell classificatòri sí. Al final vem quedar desens però les sensacions no era de quedar desens, eren de quedar més amunt. Sí que és cert que només ens separava un punt del sisè però jo crec que podríem haver estat més amunt. Ens ho vam guanyar. Jo crec que en posició millorarem i per sensacions espero que també. Hem de tenir en compte que tenim a Oriol Molins i Ricky lesionats. Quan tornin ens donaran molta sortida de pilota. Si això li sumes Albert Ruiz que en atac ens aportarà moltissim, jo crec que sí que podem millorar la temporada passada.

 

Imatges: Marlon Catedra, Óscar Yeste i David Ferrer.