Pau Darbra un jugador que marca diferències. Un jugador que amb una jugada et resol un partit. La seva esquerre ens va regalar la temporada passada moments espectaculars. Seu va ser el gol que ens va donar l’empat al Feliu i Codina i al Municipal davant de l’.A.E Prat. Un gol com va dir ell de bojos. La temporada passada va marcar 7 gols igualant la seva millor marca quan militava al Júpiter. Té 27 anys i aquesta temporada vol arribar a marcar mínim 10 gols. Un jugador que sense portar el braçalet de capità, molts cops exerceix de capità. 

Què et va fer renovar?

El projecte del Granollers és molt bo però no t’enganyaré un aspecte fonamental va ser la continuïtat de companys com Oriol Molins o Sergio Fernández. Sóc molt partidari de si algun lloc estic còmode i estic bé no tinc perquè no renovar. I en segon lloc, no et diré que era imprescindible que es renovés al míster però sí important, ja que ens ha donat molta confiança i ha demostrat que és el millor entrenador per seguir fer-nos millorant com equip. El míster és la base del projecte, si el míster hagués marxat haguessin canviat moltes coses.

Quines sensacions es respiren després del debut en lliga?

En l’àmbit competitiu un 10, crec que l’equip va fer un esforç estratosfèric davant d’un equipàs com és l’U.E Sant Andreu i pel que fa a joc doncs falten jugadors. Sé que sóc molt pesat amb Ricky Alcantara però es nota molt que no hi és. A poc a poc anirem millorant tant defensivament, que ja estem molt bé, com ofensivament.

Fins a 9 renovacions, quelcom positiu per l’estil de joc de l’Esport Club Granollers

Sí, pràcticament més de mig equip titular l’any passat ha renovat. La base hi és, les idees hi són i els que ja coneixem a José ja sabem que vol i com ho vol. Al final, els que venim de l’any passat juguem de memòria, jo ja sé com vol la pilota per exemple Molins. I torno a repetir, la gent està preocupada per l’estil de joc… quan torni Ricky serà molt diferent. Ricky és el que ens dóna l’estil de joc, el model, porta la batuta i nosaltres seguim. Sense Ricky som un equip més treballador, no juguem tan associatiu i juguem més directes. Fins que arribi Ricky és la manera que tenim de guanyar els partits: no encaixar i treballar tots per tots.

L’Esport Club comença a tenir davanters…

(riu) Pensa que marcar gol et dóna confiança. Quan jo per exemple marco un gol ja no tinc tanta pressió de cara a porteria en els pròxims partits. Si jo sent extrem sento pressió, imaginat els davanters que els hem fitxat perquè marquin. Els nostres davanters tenen un aspecte molt positiu, que no solament marquen i marcaran gols sinó que a més treballen com els que més.

El rival de diumenge

Després de l’empat davant el Sant Andreu el partit de diumenge a Banyoles és obligatori guanyar…

És obligatori guanyar cada partit per aconseguir com més aviat millor la permanència. No crec que tinguem qualitat suficient en aquest equip per decidir quins partits són assequibles i quins no. Hem d’anar al 100% a cada partit. Demà Banyoles, dimecres Europa i els que vinguin. Qualsevol partit és una guerra i si baixem la guardia ens passaran per sobre. Hem d’aprendre dels partits de la temporada passada com Sant Boià o Martinenc.

Quin tipus de partit t’esperes demà? Que podem esperar del Banyoles?

Crec que és un equip que sobretot ve a menjar-se la Tercera. No s’esperaven estar en aquesta categoria i com que van fer les coses bé a Primera Catalana al final han obtingut el premi. M’espero un equip que tot i venir de Primera Catalana tenen molta confiança, i la confiança pot convertir a qualsevol equip en un equip perillós. La nostre mentalitat ha de ser tractar el Banyoles igual com vàrem tractar al Sant Andreu, la mateixa intensitat, el mateix esforç i mai abaixar els braços. Com bé diu José Solivelles “cuando no salen las cosas almenos hay que currar”.

 

Temporada 

Que es pot esperar l’afició de Pau Darbra aquesta temporada?

Aquest any sóc més ambiciós. Vinc d’un any que m’ha donat molta confiança, i ser des del primer moment el que vol José, el que vol i necessita l’equip i el que jo puc donar. Per demanar, voldria jugar tots els partits de lliga, vull marcar mínim 10 gols (això ja a toc individual). I sobretot jo crec que trobareu un Pau Darbra amb confiança. Si haig d’agafar responsabilitats i posar-me l’equip a les espatlles ho faré sense cap mena de problema.

Menys el braçalet de capità…

El braçalet no m’agrada. Considero que si haig de dir alguna cosa al camp la diré igual amb o sense braçalet. El braçalet per mi no significa absolutament res.

I de l’equip?

De l’equip som equip molt lluitador potser hem perdut en qualitat individual però hem guanyat en l’àmbit de sacrifici, esforç i treball. Som un equip que vol guanyar sí o sí. Marquem un gol i ara sí que no esperem per tancar el partit, és a dir, intentem mantenir la línia de joc. Els nous òbviament s’han d’adaptar i la veritat és que ho estan fent molt bé. Necessiten mínim dos mesos per saber i conèixer bé el míster. És el mateix que hem va passar a mi.

Aquest any l’Esport Club Granollers es pot permetre tornar a somiar?

El primer objectiu d’aquest equip és la permanència tot i que crec que aquest objectiu es queda curt. Quan aconseguim un bon coixí de punts mirarem si podem anar cap dalt o no. Partim de l’avantatge de la temporada passada que ja sabem a què juguem i com hem de jugar per fer mal. Cal recordar que a la Tercera Divisió la segona volta és molt diferent i per la segona volta tindrem a Ricky. Sóc pesat ho sé, però Ricky és l’imprescindible d’aquest equip per sobre de molts jugadors. Si torna i estem en una bona posició podrem mirar cap amunt.