Diego Garzón (23 anys). Lateral dret, extrem o bé on el míster el posi. Original d’Equador, porta des dels sis anys donant tocs a la pilota. La seva trajectòria és extraordinària. Va començar de benjamí al Turó de la Peira però ràpidament el Badalona el va incorporar a les seves files. De Badalona a DAMM, va iniciar el seu primer any d’amateur al Sabadell B on va coincidir amb José Solivelles. Del club arlequinat a l’A.E Prat per posteriorment iniciar per sis mesos una aventura pel nord d’Espanya, concretament al Alavés. Posterior aquesta etapa va tornar a Catalunya on va militar al Girona B i a la Pobla de Mafumet. Aquesta temporada, vesteix la samarreta de l’Esport Club Granollers, cobrint una de les posicions que van quedar més orfes al mercat d’estiu. Indispensable per José Solivelles, en el que portem de temporada ha jugat 10 partits i ha marcat tres gols.

 

El jugador

El teu fitxatge per l’Esport Club va ser un fitxatge d’aquells de bomba de mercat…

La veritat és que va ser tot molt ràpid. Jo no tenia equip a l’estiu i estàvem amb el meu representant movent vàries coses i no sortia res. Com que coneixia el cos tècnic, especialment a José i també a molts jugadors, li vaig preguntar a José si em deixava entrenar almenys per agafar forma de cara a pretemporada. La resposta va ser positiva, em van rebre amb els braços oberts i em van fer una oferta i vaig decidir acceptar-la perquè la veritat em sentia molt acollit.

La teva prioritat però era fitxar per un equip de Segona B?

Sí, no enganyaré a ningú. Al sortir de la Pobla la meva intenció era aquesta. De fet vaig estar a punt d’aconseguir-ho però per motius aliens a la meva persona la proposta no va arribar a bon port.

Et prens com un procés d’aprenentatge el fet d’haver d’estar jugant a Tercera Divisió?

Evidentment. A vegades has de deixar de costat les teves prioritats i fer un pas cap enrere per després fer-ne dos cap endavant. Tinc la convicció que no m’he equivocat escollint a l’Esport Club Granollers i de moment estic molt bé.

 

S’acosta el mercat d’hivern i el fet és que ets un jugador d’una qualitat innegable. Diego Garzón ens abandonaria si arribés una oferta durant el mercat d’hivern?

No hem tanco portes però tampoc és una cosa que em tingui obsessionat. Si m’ha d’arribar alguna oferta m’arribarà però tinc clar que de moment estic molt a gust a l’Esport Club Granollers.

Lateral dret o Extrem?

M’agraden les dues posicions. La veritat és que estava tant acostumat a jugar de lateral que quan José em va posar d’extrem al principi em va costar una mica, però on em digui el míster jugaré, per això estic.

Prèvia Igualada – Esport Club Granollers

Avui visitem l’Igualada, en descens però que va ser capaç de guanyar a l’Hospitalet per exemple. El fet de que vagin necessitats de punts els fa més perillosos?

Sí, sempre els equips d’abaix són els més perillosos per les urgències que tenen. En la situació en la qual l’Esport Club es troba, que som segons, tots els equips ja comencen a dir que s’enfronten contra el segon classificat i no contra l’Esport Club Granollers. M’explico? Cada partit de tercera és complicat, la classificació està molt igualada. Nosaltres cada partit l’enfrontem amb un únic objectiu, el de guanyar.

Quina es la clau per guanyar a Igualada?

La clau és fer una bona pressió. L’Igualada és un equip que li agrada tenir la pilota i llençar directe. Nosaltres hem de pressionar bé, provocar la pèrdua d’ells i avançar-nos al marcador.

Tornem a domicili l’escenari on hem perdut 9 punts en el que portem de curs. Just al contrari que la temporada passada on ens sortia tot de vici…

Sempre és més difícil guanyar fora de casa que a casa. Si volem fer quelcom important hem de fer del Municipal un fortí, i de moment ho estem aconseguint. A domicili, intentar no perdre òbviament però avui juguem contra un rival que s’ha de guanyar sí o sí.

Es pot catalogar d’un partit “trampa”?

Totalment. No perquè sigui l’Igualada ni molt menys sinó per com arriben els dos equips. És el típic partit que has de guanyar si vols mantenir-te a dalt. Són partits que et donen punts que a final de temporada pots valorar molt.

A vegades quan marquem donem un pas enrere. S’ha vist en partits com la Pobla on una jugada aïllada teva ens va revifar o a Horta. Pequem de resultadistes?

No crec que siguem resultadistes. Sí que és cert que quan ens posem per endavant al marcador ens podem relaxar i fem aquest pas enrere com tu bé dius però és pura casualitat. Estem en una bona dinàmica i marcar més de dos gols en tres partits seguits no és fàcil. El que sí que és cert és que molts cops ens relaxem i hem de tenir present que la tensió l’hem de mantenir els 90 minuts.

L’equip

Un mes perquè s’acabi la primera volta. L’equip es marca com a repte arribar almenys a Hospi ocupant la segona plaça?

No ens plantegem res que no sigui guanyar al Igualada avui. Queda molt per la visita a la Feixa Llarga i hem de prioritzar el partit de cada setmana. Evidentment que ens agradaria arribar en segona posició i a poca distància però ens hem de centrar en el partit més proper que és el d’aquesta tarda i sumar els tres punts.

Us esperàveu aquestes altures ocupar la segona plaça?

La veritat és que no, però per una qüestió de pressupost. Al final són les plantilles les que et fan estar a dalt i l’Esport Club no té ni de lluny el pressupost dels que sí que estan obligats a lluitar per play off: Sant Andreu, Terrassa, Europa, Vilafranca, Hospitalet…Aleshores el que estem vivint ara és fruit única i exclusivament del nostre esforç i perseverança. Ens hem enfrontat amb tots els de la part alta menys amb l’Hospitalet i només hem perdut amb un: El Terrassa. Per tant, el que està fent l’Esport Club només és pot catalogar d’espectacular.

La realitat però és que anem segons…

Sí però és una categoria molt complicada. Mantenir-te a dalt costa molt. Un empat o una derrota et fa baixar moltes posicions donat que tots estem amb molt poca diferència de punts. L’Esport Club ha d’anar partit a partit a sumar els 3 punts i sobretot viure el moment. No pensar en si és possible una cosa o l’altra. La complexitat de la categoria es troba precisament en la constància. Has de ser molt constant amb els resultats si vols fer Play Off a Tercera Divisió.